Humanit vezelcement golfplaat

Het Nederlandse merk “Humanit” staat voor een private label vezelcement golfplaat die geproduceerd wordt in een hypermoderne productiefaciliteit van een van de grootste Europese fabrikanten op het gebied van cementgebonden producten.

Humanit golfplaten beschikken over een uitgebreide en verzekerde garantie, en zijn scherp geprijsd door een groot afnamevolume en het private label karakter.

Humanit kent vele toepassingen voor zowel nieuwbouw als voor renovatie. De producteigenschappen, zoals onderstaand beschreven, samen met de attractieve uitstraling en duurzaamheid, maken Humanit een uitermate geschikt product voor de agrarische en paardensport sector, alsmede voor de utiliteit- en woningbouw.

Vochtregulerend

De Humanit vezelcement golfplaten ademen. De golfplaten zijn waterdicht maar damp-open… Learn More →

Geluiddempend

Het lawaai van (hevige) regen of hagel wordt door Humanit vezelcement golfplaten sterk gedempt… Learn More →

Ammoniak bestendig

In tegenstelling tot vele soorten staalplaten en sandwichpanelen… Learn More →

Roestvrij

Omdat er geen metaal in verwerkt is, zijn Humanit golfplaten roestvrij. Dit in tegenstelling tot staalplaten… Learn More →

Hoog belastbaar

De Humanit vezelcement golfplaten danken hun buigsterkte aan hoogwaardige PVA-wapeningsvezels… Learn More →

Onderhoudsarm

Vezelcement golfplaten zijn vormvast en uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden… Learn More →

Brandwerend

Vezelcement is onbrandbaar en draagt niet bij aan de voortplanting van brand… Learn More →

Milieuvriendelijk

De Humanit vezelcement golfplaten bevatten geen schadelijk stoffen voor het milieu en worden vervaardigd… Learn More →

Recyclebaar

De Humanit vezelcement golfplaten zijn volledig recyclebaar als grondstof voor nieuwe materialen… Learn More →

Hulpstukken

Een breed scala aan functionele hulpstukken biedt ruime mogelijkheden voor het ontwerp… Learn More →

10 jaar garantie

Als enige biedt Humanit ook een 10-jaarse “verzekerde garantie” bij verzekeringsmaatschappij Allianz… Learn More →

Humanit vezelcement golfplaat hebben de volgende eigenschappen:

Vochtregulerend

De Humanit vezelcement golfplaten ademen. De golfplaten zijn waterdicht maar damp-open door een poriënstructuur. Dit reguleert vocht door opname van water en verdeling van waterdamp. Deze natuurlijke capaciteit van vochtopname beperkt het risico van condens tot het absolute minimum. Het vochtregulerende vermogen zorgt dus dat uw dak ademt en de onderliggende constructie en eventuele isolatie droog blijft waardoor het binnenklimaat gezond is voor mens en dier.

Geluiddempend

Het lawaai van (hevige) regen of hagel wordt door Humanit vezelcement golfplaten sterk gedempt. Dit zorgt voor een aangename leefomgeving voor mens en dier.

Ammoniak bestendig

In tegenstelling tot vele soorten staalplaten en sandwichpanelen, zijn Humanit vezelcement golfplaten volledig ammoniak bestendig.

Roestvrij

Omdat er gen metaal in verwerkt is, zijn Humanit golfplaten roestvrij. Dit in tegenstelling tot staalplaten die op langere termijn kunnen roesten op plaatsen waar de beschermlaag beschadigd of geperforeerd is.

Hoog belastbaar

De Humanit vezelcement golfplaten danken hun buigsterkte aan hoogwaardige PVA-wapeningsvezels. Verder houden polypropyleen beveiligingsstrips, aanwezig in elke golf ongeveer in het midden van de materiaaldikte, de golfplaat bij elkaar, zelfs na breuk door een zware stootbelasting. Door deze versteviging is het risico van doorzakken sterk gereduceerd. Belangrijk hierbij is vanzelfsprekend dat de werkzaamheden uitgevoerd worden conform de officiële veiligheidsvoorschriften.

Onderhoudsarm

Vezelcement golfplaten zijn vormvast en uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit resulteert in een lange levensduur met weinig bijzonder onderhoud.

Brandwerend

Vezelcement is onbrandbaar en draagt niet bij aan de voortplanting van brand.

Milieuvriendelijk & recyclebaar

De Humanit vezelcement golfplaten bevatten geen schadelijk stoffen voor het milieu en worden vervaardigd uit natuurlijke materialen, welke in overvloede aanwezig zijn. De Humanit vezelcement golfplaten zijn volledig recyclebaar als grondstof voor nieuwe materialen.

Hulpstukken

Een breed scala aan functionele hulpstukken biedt ruime mogelijkheden voor het ontwerp en stelt de verwerker in staat om op efficiënte wijze de dakconstructie af te werken.

10 jaar verzekerde garantie

Uiteraard beschikken de Humanit golfplaten over de wettelijk verplichte decenale garantie, maar als enige in de Benelux is er ook een 10-jaarse “verzekerde garantie” bij verzekeringsmaatschappij Allianz. U heeft op deze manier volledige zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de garantieverklaring [link naar download].

In tegenstelling tot vele andere leveranciers die enkel herlevering van nieuw materiaal vergoeden, bestaat in geval van schade in de zin van de garantie de vergoeding uit betaling van de kosten voor demontage, herlevering en montage van nieuw materiaal, en het benodigde materieel en afvoeren en storten van het beschadigde materiaal, tot een maximum per m2 zoals beschreven in het garantiecertificaat.